Hoe werkt het?

‘Het koffertje van Samuel’ maakt al sinds 2017 in alle Nederlandse bisdommen en Vlaams België een reis van gezin naar gezin. Ieder gezin houdt het koffertje een week (tot 10 dagen)in huis en gebruikt de mooie materialen die erin zitten om als gezin samen te bidden en zo te groeien in liefde voor Jezus.

Koffertje thuis

Voor elk bisdom is er een koffertje. De meeste spulletjes maken de reis mee van gezin tot gezin, maar sommige dingen mag een gezin houden. Zoals bij­voor­beeld de icoonkaart met het gebed voor het gezin. Met een kruis, Mariabeeld, kaarsen­standaard en nog enkele extraatjes kan een mooi gebedshoekje worden gemaakt.

Doorgeven

Na een week (of 10 dagen) zorgen de gezinnen er zelf voor dat het koffertje van het ene naar het andere gezin verhuist. Het is natuurlijk enorm fijn als je in je eigen parochie of buurt gezinnen kent die het koffertje ook een weekje in huis willen hebben.

Log- en intentieboekje

Naast de gebedenboekjes, bijbel, stripboek enzovoorts, zit er ook een logboek in waarin je op kunt schrijven hoe de week met het koffertje in jullie gezin is gegaan. Ook zit er een intentieboekje bij voor speciale intenties. Als je deze in het boekje noteert, bidden alle volgende gezinnen ook voor die intentie(s)!

We zouden het leuk vinden als jullie je ervaring (en een foto!) opsturen zodat we het op de site kunnen zetten. Dat kan andere gezinnen weer inspireren en bemoedigen.

Reisgids

Reisgids voor het Koffertje van Samuel

De reisgids legt uit hoe je het koffertje kunt gebruiken en geeft suggesties hoe je elke dag vijf tot tien minuten als gezin kunt bidden. Uiteraard kan een gezin zelf kijken hoe ze de materialen gebruiken voor het gezamenlijk gebed en ook hoe ze alle extra materialen bekijken/benutten zoals een film voor kinderen over Fatima of de film War Room over de kracht van het gebed.

Reserveren

Je kunt een koffertje voor een korte of langere periode aanvragen bij

info@koffertjevansamuel.nl